BANJALUKA – Osnovač “Delta holdinga” Miroslav Mišković i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas su u Banjaluci otvorili tržni centar “Delta Planet” u koji je uloženo70 miliona evra.”Delta je u realizaciji ovog objekta angažovala kompaniju iz Republike Srpske – Niskogradnju” rekao je ;Mišković i zahvalio ; Dodiku, predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović i ostalima koji su podržali i pomogli u gradnji tržnog centra.

Dodik je zahvalio Miškoviću što je izabrao Banjaluku da tu gradi tržni centar.

“Ovo jača naša uverenja da smo na pravom mestu i da je Banjaluka mesto razvoja. Sve je ovo postignuto zajedničkom sinergijom”, naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, to je i poruka svima da su Republika Srpska i Banjaluka ozbiljno mesto za ulaganje.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će u tržnom centru biti zaposleno više od 3.000 ljudi.

“Ovo nije običan tržni centar nego jedan od najboljih regionalnih i evropskih tržnih centara. Ovo je jedno od najvećih radnih mesta u Banjaluci, gde će biti zaposleni brojni ljudi”, kazao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Otvaranju su prisustvuju brojne zvanice iz političkog, kulturnog i društvenog života.

Novi tržni centar u Banjaluci, koji se prostire na više od 60.000 kvadratnih metra, a čija je gradnja počela u junu 2017. godine, pored velikog broja trgovinskih radnji, ima i bioskop sa šest sala, kao i supermarket, deo sa restoranima i oko 1.000 parking mesta.

Kompanija Delta će 28. marta otvoriti i šoping-mol u Varni, letovalištu na bugarskom delu Crnog Mora, u koji je uloženo 120 miliona evra i u kome će raditi 2.500 ljudi.

Prethodno je Delta prodala svoje šoping molove u Podgorici i Beogradu za 202,75 miliona evra južnoafričkom investicionom fondu “Hyprop investment limitid”.

Beta