NOVI PAZAR – Novi Pazar će tokom poslednja dva dana marta biti domaćin Prvenstva Srbije u kik-boksu, a predviđene su borbe seniora u A i B klasi, juniora i kadeta u disciplini K1.

“Podneli smo kandidatutu početkom godine, koju je Kik-boks savez Srbije prihvatio. Ovo je prilika da se naši borci dokažu pred domaćom publikom i da ljubitelji borilačkih sportova prisustvuju još jednoj kvaltetnoj manifestaciji u našem gradu”, rekao je direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Prvog dana takmičenja, 30. marta, ulaz je slobodan, takođe i drugog dana u prepodnevnom terminu, a sav prihod od popodnevnih finala zakazanih za 31. mart biće doniran u humanitarne svrhe.

“Pridružićemo se akciji sanacije kuća oštećenih u nedavnom požaru. Imamo više od dve sedmice do državnog šampionata i počinjemo intenzivno da razmatramo sve organizacione detalje”, naveo je Mehmedović.

Tehnička organizacija poverena je Klubu borilačkih sportova Novi Pazar, čiji je trener Husein Dupljak najavio vrhunski spektakl.

“Direktor Sportskog saveza Mehmedović nas je podržao i biće nam čast i zadovoljstvo da ugostitimo najbolje domaće borce u tri starosne kategorije. Imaću oko 20 takmičara i očekujem da moj klub bude najuspešniji”, kazao je Dupljak.

Prethodno, 2016. godine, Novi Pazar je bio domaćin državnog prvenstva u lou-kiku za seniore A i B klase i kadete.


rtvnp