NOVI PAZAR: Danas počinje Dvodnevno Prvenstvo Srbije u K1

NOVI PAZAR – Dvodnevno Prvenstvo Srbije u kik-boks disciplini K1 za seniore A i B klase, juniore i kadete u Novom Pazaru okupiće 213 takmičara iz 42 kluba, saopštili su danas organizatori.

“Stižu dobri borci, s obzirom da se radi o izbornom takmičenju za ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Sarajevu, dok se juniori i kadeti bore za mesto u reprezentaciji na Evropskom prvenstvu u Đeru”, rekao je trener Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Husein Dupljak.

On je izrazio očekivanje da će njegov klub osvojiti pet do šest zlatnih medalja.

“Verujem da ćemo biti najbolji klub na prvenstvu, a očekujem da publika vidi kvalitetne borbe. Maksimalnu podršku imali smo od Sportskog saveza i gradske uprave”, kazao je Dupljak.

Kvalifikacije u dvorani Pendik počinju danas u 11.00, nedeljni program startuje u 10.00, a za 18.00 su predviđene finalne borbe.

“Kao i uvek, potrudićemo se da budemo dobri domaćini vrhunske sportske manifestacije. Puno je razloga da publika dođe u velikom broju, pre svih ljubitelji borilačkih sportova. Tu su borci iz cele Srbije, kao i vrhunski domaći takmičari”, rekao je direktor pazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Ulaz na tribine je slobodan tokom kvalifikacija, a cena ulaznice za nedeljno finale je 200 dinara.

“Manifestacija će imati i humanitarnu karakter, pošto će sav prihod od ulaznica biti doniran porodicama čija su domaćinstva stradala u nedavnom požaru”, naveo je Mehmedović.