NOVI PAZAR – Košarkaši Novog Pazara igraće u B grupi Superlige sa Partizanom, Megom, Dinamikom, Tamišom i Slobodom, a sportski direktor drugoplasiranog tima Košarkaške lige Srbije (KLS) Džemil Imamović rekao je da je za rivala želeo Crvenu zvezdu.

“Teška grupa, ali borićemo se. Krajem 2017. ugostili smo Partizan u prijateljskoj utakmici, a nedavno smo odmerili snage i u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća. Zbog toga, a i zbog naših sjajnih navijača, želeo sam da smo u grupi sa Crvenom zvezdom”, rekao je Imamović.

Pazarci, koji su pre dve godine igrali u trećem rangu takmičenja, osvojili su drugo mesto u KLS i naredne sezone biće učesnici regionalne ABA 2 lige.

“Zovu ljudi sa svih strana, čestitaju. Naši uspesi dobili su pozitivan odjek u košarkaškoj Srbiji. Svi ističu da je nešto slično napravio samo BFC iz Beočina još devedesetih godina prošlog veka”, naveo je Imamović.

On je dodao i da je klub raskinuo saradnju sa bekom iz SAD Aleksom Marzetom.

Košarkaška Superliga po dvokružnom sistemu startuje 24. aprila, a po dva najbolja tima iz dve grupe plasiraće se u polufinale plej-ofa.

U A grupi Superlige su Crvena zvezda, FMP, Borac, OKK Beograd, Zlatibor i Dunav.


rtvnp