Novi Pazar – Fudbaleri Novog Pazara pobedili su danas tim kruševačkog Trajala sa 1:0, u utakmici 30. kola Prve lige Srbije, kojim je završen regularni deo šampionata.

Pred oko 1.500 gledalaca na novopazarskom Gradskom stadionu, strelac jedinog gola bio je Dženan Plojović u 72. minutu.

Obe ekipe su od 80. minuta igrale s igračem manje, jer su posle konflikta u kaznenom prostoru Novog Pazara, u kojem su učestvovali gotovo svi fudbaleri oba tima, isključeni Irfan Vusljanin iz domaćeg i Nikola Milošević iz gostujućeg tabora.

“Pravi prvenstvi duel, gde je i Trajal želeo da pobedi. Dobra su, kvalitetno vođena i organizovana ekipa, koja zna šta hoće. Ušli smo bojažljivo, ali smo u drugom poluvremenu zasluženo stigli do tri boda. Pri kraju, u žaru borbe stvorila se nepotrebna gužva, ali ništa strašno”, rekao je posle utakmice trener Pazara Neško Milovanović.

Oba tima igraće u plej-autu za opstanak, gde desetoplasirani Trajal prenosi 21, a poslednji Novi Pazar devet bodova.

“Imali smo dobru seriju, priželjkivali pobedu i kiks Bežanije za plej-of. Posle nervoznog prvog poluvremena, došle su šanse, ali i promašaji Ivice Jovanovića i Uroša Stepanovića. Žao mi je zbog tenzije u finišu. Što se sistema takmičenja tiče, nepravedan je”, ocenio je strateg Trajala Goran Lazarević.

RtvNP