NOVI PAZAR – Klub borilačkih sportova Novi Pazar osvojio je ; prvo mesto u kadetskoj konkurenciji na Prvenstvu Srbije u K1, najbolji medju seniorima u A klasi bio je Borilački klub Tron iz Novog Sada, dok je Batajnica dominirala u seniorskoj B klasi kod juniora.

Na takmičenju koje je završeno večeras u novopazarskoj dvorani Pendik, šampion u kategoriji preko 75 kilograma Belmin Kalač iz Novog Pazara i prvak u kategoriji do 63,5 kilograma Aleksa Guša iz Kik boks kluba Novi Sad najbolji su kadet, odnosno junior.

“Prezadovoljan sam nastupom mojih boraca na ovo veoma jakom takmičenju. Sve je proteklo u najboljem redu. Imali smo ogromnu pomoć gradske uprave i ovdašnjeg Sportskog saveza”, rekao je trener Novog Pazara Husein Dupljak.

Za najkvalitetnije pojednice u seniorskom uzrastu proglašeni su Sara Zećiri iz Trona (A klasa do 48 kilograma) i član Kik boks kluba Ru-09 iz Rume Dimitrije Vuković (B klasa do 81 kilograma).

Grad Novi Pazar bio je pokrovitelj dvodnevnog državnog šampionata, koji su organizovali pazarski Sportski savez i Klub borilačkih sportova Novi Pazar.

“Novi Pazar je poznati po borilačkim sportovima, tu imamo velike svetske asove. Tokom dva dana, videli smo dobre borbe u disciplini K1. Nastavićemo da stvaramo još bolje uslove za razvoj borilačkih sportova”, najavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Šampionat Srbije okupio je preko 200 takmičara iz 42 domaća kluba.

“Iza nas je prvo ovogodišnje državno prvenstvo i zadovoljan sam prikazanim. Stižu novi borci, koji su pokazali da ćemo relativno bezbolno prevazići malu smenu generacija. Želimo da ostanemo svetska velesila”, naveo je predsednik Kik boks saveza Srbije Srdjan Bugarčić.

Beta