NOVI PAZAR – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslovo Policijske uprave Novi Pazar, odeljenja kriminalističke policije, lišili su večeras slobode dva lica, od kojih se za jedno osnovano sumnja da je početkom marta ove godine izvršilo pokušaj ubistva, saznaje indeksonline.rs

Uhapšeni su E.D. (1987), zbog sumnje da je izvršio ubistvo u pokušaju, i H.K. (1986) zbog sumnje na podstrekavanje ubistva u pokušaju, a obojica se sumnjiče i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je E.D. 13. marta ispred jednog lokala u Ulici Jošanički kej u Novom Pazaru uperio pištolj u pravcu tridesetsedmogodišnjeg muškarca, pokušao da ispali hitac i potom pobegao.

Uhapšeni H.K. se sumnjiči da je angažovao E.D. da za novčanu nadoknadu ubije muškarca koji mu je dugovao novac.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog H.K. pronašla i oduzela automatski pištolj marke “škorpion”, koji je, kako se sumnja, koristio E.D.

Nađeno je i oduzeto još pet pištolja, jedna vazdušna puška sa optičkim nišanom, više od 200 komada municije različitog kalibra, više pakovanja patrona za lovačku i vazdušnu pušku, drveni luk sa devet strela i nekoliko noževa.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju MUP-a.