ZAGREB – Zdravstveno stanje devojčice sa Paga, koja se leči od povreda u KBC Zagreb i dalje je stabilno, a ostalo troje, koji se leče u zadarskoj bolnici, dobro su i oporavljaju se prema očekivanjima, nakon što ih je 28. februara njihov otac, Josip Rođak, bacio sa balkona.

Hina navodi da oba roditelja ovo četvoro dece imaju pravosnažnu presudu zbog krivičnog dela protiv braka, porodice i dece, kao i zanemarivanja i zloupotrebe prava deteta.

“Stanje sedmogodišnje devojčice je stabilno, nema novih komplikacija i pogoršanja”, izjavio je danas Hini upravnik jedinice intenzivne pedijatrijske nege KBC Zagreb Milivoj Novak i dodao da su lekari optimistični oko njenog oporavka.

Navodi se da je ona najteže povređena od četvoro dece, koju je njihov otac jedno po jedno bacio sa balkona porodične kuće na Pagu.

“Troje dece uzrasta tri, pet i osam godina, koji su na lečenju u Opštoj bolnici Zadar, dobro su i oporavljaju se prema očekivanjima. Dvoje dece nalazi se na Odeljenju dečje hirurgije, a devojčica koja je juče operisana u toku dana biće iz Jedinice intenzivnog nege premeštena u zajedničku sobu”, potvrdio je zamenik direktora zadarske bolnice Edi Karuc.

Portparol opštinskog suda u Zadru Denis Klarendić izjavio je Hini da oba roditelja ovo četvoro dece imaju pravosnažnu presudu zbog krivičnog dela protiv braka, porodice i dece, kao i zanemarivanja i zloupotrebe prava deteta.

Klarendić je potvrdio medijske natpise da je Josip Rođak (54), otac koji je pokušao da ubije svoje četvoro maloletne dece, u septembru 2017. godine nepravosnažno osuđen u Opštinskom sudu u Zadru na kaznu zatvora od jedne godine uslovno u trajanju od tri godine zbog krivičnog dela protiv braka, porodice i dece, kao i zanemarivanja i zloupotrebe prava deteta.

Navodi se da je na istu kaznu zatvora osuđena i njegova supruga, majka dece.

“S obzirom da se na prvostepenu presudu nisu žalili, ona je u novembru 2017. postala pravosnažna”, rekao je Klarendić.

Josipu Rođaku juče je određen jednomesečni istražni zatvor zbog uticaja na svedoke i opasnosti od ponavljanja dela i zbog nesmetanog odvijanja krivičenog postupka zbog posebno teških okolnosti krivičnih dela.

Tanjug/Foto:Pixabay_ilustracija