BEOGRAD – Povodom dve decenije od bombardovanja SRJ, aktivisti i simpatizeri Srpske radikalne stranke (SRS) su danas oko podneva krenuli iz Knez Mihailove ulice u Beogradu do zgrade Predsedništva, predvodjeni liderom Vojislavom Šešeljem koji je zapalio zastave Evropske unije i NATO.

Šešelj je zapalio zastave kod nekadašnjeg restorana Ruski car u Knez Mihailovoj ulici, gde je organizovano okupljanje aktivista i simpatizera, rekavši da je tim činom želeo da dočara šta misli o EU i NATO.

Šešelj je poručio da srpski narod nikada neće zaboraviti “divljačko-zločinačko bombardovanje Srbije”.

“Nikada to ne možemo zaboraviti i nikada to nećemo oprostiti. Nikada srpskom narodu neće pasti na pamet da se učlanjuje u tu organzaciju i da nas te zveri ucenjuju da napadamo druge narode”, rekao je Šešelj novinarima.

On je kazao da Srbija nema šta da traži u EU, u kojoj su “skoncentrisani svi najgori srpski neprijatelji” koji su vekovima pokušavali da upropaste zemlju.

Rekao je i da za Srbiju postoji samo jedan put, a to je put ka istoku, odnosno ka Rusiji u učlanjenje u Organizaciju dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODBK).

Nakon njegovog obraćanja, okupljeni su krenuli za zgradi Predsedništva, a na čelu kolone je transparent “EU plus NATO neprijatelji Srbije”. Oni skadiraju “Srbija – Rusija – Ne treba nam Unija”.

U jednom trenutku su zapalili i baklju, nose zastave Srbije, Srpske radikalne stanke i one na kojima piše “Velika Srbija” kao i bedževe na kojima piše “U Srebrenici nije bio genocid”.

Šešelj je najavio da će funkcioneri stranke ispred Predsedništva ostaviti Aleksandru Vučiću drugi i treći tom njegove knjige “U Srebrenici nije bilo genocida” kako bi predsednik države “mogao da se poduči”, a ne da sluša “srpske neprijatelje i izdajnike šta pričaju”.


Beta