BEOGRAD – Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je istragu u vezi sa lecima u Subotici na kojima su ispisani antimuslimanski natpisi, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u Skupštini Srbije i istakao da se ne sme dozvoliti da građanima bude ugrožen spokoj, a kamoli bezbednost.

Stefanović je to izjavio odgovarajući na pitanje narodnog poslanika Muamera Zukorlića šta je MUP preduzeo povodom tog slučaja.

Zukorlić je ministra unutrašnjih poslova upitao i zašto je istraga o saobraćajnoj nesreći u kojoj je nastradao Ernad Bakan iz Novog Pazara, na pešačkom prelazu u Zemunu ”pod velom tajne”.

Stefanović je kazao da u tom slučaju ništa nije pod velom tajne i da se sve zna.

“Osoba koja je udarila Bakana na pešačkom prelazu, odmah se zaustavila na tom mestu nakon udarca, privedena je i odgovaraće pred sudom za svoj postupak”, rekao Stefanović i dodao da počinilac nije čak pokušao ni bekstvo sa lica mesta.

“Nismo izlazili sa značajnijom informacijom, jer je u prvom momentu to bila saobraćajna nesreća gde se sve znalo, a kasnije je, nažalost, Bakan i preminuo”, rekao je Stefanović i dodao da očekuje da će sud uraditi svoj deo posla.