Naslovna REGION Bosna i Hercegovina POLITIČKE STRANKE UZ VELEŽ: Traže istragu i proveru utakmice u Goraždu

POLITIČKE STRANKE UZ VELEŽ: Traže istragu i proveru utakmice u Goraždu

MOSTAR – Na adresu FK Velež Mostar stiglo je saopštenje gradskih odbora SDA, SDP, SBB i DF-a, u kojem iskazuju punu podršku FK Velež Mostar.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

“Poslednja dešavanja u fudbalskoj Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine i reakcija Fudbalskog kluba Velež zaprepastili su svakog istinskog ljubitelja fudbala i sporta uopšte.

Gradski odbori SDA, SDP, SBB i DF Mostara pružaju punu podršku Fudbalskom klubu Velež da legalnim i redovnim putem izbori regularnost takmičenja i priliku da svaki klub do željenog rezultata dođe na sportski način, znanjem, trudom i zalaganjem na terenu, a ne zakulisnim radnjama i manipulacijama.

Smatramo da je Uprava Kluba uložila previše truda i odricanja u projekat obnove Fudbalskog kluba Velež da bi se sada prepustilo da se mostarske Rođene nečasnim radnjama spreči da ostvare svoj cilj – povratak tamo gde i pripadaju – u vrh bosanskohercegovačkog fudbala.

Očekujemo od nadležnih organa Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine da provedu istragu i provere sve navode iz saopštenja FK Velež, kako bi se takmičenje u Prvoj ligi Federacije BiH vratilo u regularne okvire, a u korist sporta i društva uopšte.”

-Gradski odbor SDA Mostar
-Gradski odbor SBB Mostar
-Gradski odbor SDP Mostar
-Gradski odbor DF Mostar

Exit mobile version