Naslovna Ekonomija Preko 160 hiljada zainteresovanih za besplatno studiranje u Turskoj

Preko 160 hiljada zainteresovanih za besplatno studiranje u Turskoj

ISTANBUL – Završen je konkurs Fonda za stipendije Direkcije za tursku dijasporu i srodne zajednice. I ovogodišnji konkurs zainteresovao je mnoge mlade, pa je broj prijava pristigao iz čak 165 zemalja svijeta.

Bio je to poziv koji se odnosio na besplatno školovanje studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama. Kroz program studentima su pokriveni troškovi školovanja, smještaja, hrane, osiguranja, putni troškovi i džeparac u vidu mjesečne stipendije.

“Konkurs za stipendije završen je 24. februara. Pristiglo je preko 160 hiljada prijava za besplatno školovanje iz cijelog svijeta. Nemamo tačnu informaciju o broju prijavljenih iz Sandžaka, ali taj broj iz godine u godinu je sve veći“, rekao je za Radio televiziju Novi Pazar koordinator Direkcije za tursku dijasporu i srodne zajednice za Balkan Nedim Aslan.

Jedan od ciljeva ovog programa je da studenti budu most buduće saradnje i poboljšanja odnosa Republike Turske i zemlje iz koje dolaze. Program besplatnog školovanja u Turskoj, pokrenut je prije 27 godina.

Exit mobile version