BEOGRAD- Organizator protesta “1od5miliona” u Negotinu Strahinja Ćirić napadnut je ispred zgrade u kojoj živi i zadobio je teže telesne povrede glave, saopštili su danas organizatori protesta.

U saopštenju je navedeno da je Ćirić napadnut pošto je prošle nedelje na protestu u Negotinu govorio o Zoranu Milojeviću Zelji, “glavnom batinašu SNS-a”.

Ćirića su napala tri nepoznata maskirana muškarca ispred ulaza zgrade, što je odmah prijavljeno policiji koja ga je uputila na hirurško odeljenje.

Organizatori protesta navode da se Ćirić ne oseća bezbedno da bi se vratio u svoj stan.

Ćirić je na protestu, održanom 7. marta rekao da je “Zelja gospodar Negotina”, te da predsednika opštine treba da se povuče u korist svoje zamenice Merline Selenić, za koju je Ćirić kazao da je bliska Zelji.

Organizatori protesta su se u današnjem saopštenju obratili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Aleksandre Vučiću već smo navikli da je nasilje po tebi legitiman način sukoba sa neistomišljenicima. Mi više nećemo ćutati i nećemo dozvoliti da se ovako ophodiš prema našim sugradjanima. ;Nastavićemo da zajedničkim snagama istrajamo u borbi za jednu pristojnu, normalnu Srbiju gde se neistomišljenici neće nikada više prebijati niti će se nad njima vršiti bilo kakav vid pritiska”, naveli su organizatori protesta.

Naveli su da aktuelna vlast sa njim na čelu opravdava nasilje koje je “kancer” društva.

“Nećemo ti dozvoliti da više ni ti, ni tvoji kumovi, batinaši i naprednjačke falange terorišete narod”, piše u saopštenju.

Beta