NOVI PAZAR – Zahvaljujući sredstvima Grada Novog Pazara, Ministarstva kulture i informisanja i Filmskog centra Srbije KC Novi Pazar je dobio novac za digitalizaciju bioskopa koja se privodi kraju. U drugoj fazi počinje rekonstrukcija foajea nalik kao što je i bio pre 20 godina.

“Postojao je veliki problem grejanja foajea a samim tim i dvorane nakon izgradnje multimedijalne učionice i Turskog kutka, jer su radijatori sa leve i desne strane bili zatvoreni” – rekli su iz KC Novi Pazar.

Na osnovu projekta Nebojše Stojanovića dipl.maš.ing. krenulo se u rešavanje problema grejanje same dvorane. Prošle godine je završena i rekonstruisana klima komora, rekonstruisani su registri u gornjem delu bine, zamenjena je stolarija i pumpe na kotlari. Takođe je i odrađena krovna izolacija i fasada.

“Sada smo ušli u drugu fazu, oslobadjanje grejnih tela u samom foajeu” – dodali su iz KC Novi Pazar.

Na balkonu će ubuduće biti multimedijalna učionica gde će se pre same izgradnje razmestiti grejna tela a u donjem delu sa leve strane, gde je nekada bio Turski kutak, ostaće velika kancelarija i prostor predviđen za Turski kutak. Sa desne strane će biti veliki prostor namenjen za bioskop i najavu svih događaja koje organizuje Kulturni centar Novi Pazar.

U gornjem delu biće postavljeno 5 monitora najsavremenije tehnologije, šank, aparat za kokice i propratne sadržaje. Sa prednje strane izmedju dva ulaza biće veliki monitor od 85 inča, koji će takodje služiti za najavu dogadjaja koje organizuje Kulturni centar Novi Pazar.


E.Ćorović