Naslovna FEATURED Rekonstrukcija foajea Kulturnog centra Novi Pazar

Rekonstrukcija foajea Kulturnog centra Novi Pazar

NOVI PAZAR – Zahvaljujući sredstvima Grada Novog Pazara, Ministarstva kulture i informisanja i Filmskog centra Srbije KC Novi Pazar je dobio novac za digitalizaciju bioskopa koja se privodi kraju. U drugoj fazi počinje rekonstrukcija foajea nalik kao što je i bio pre 20 godina.

“Postojao je veliki problem grejanja foajea a samim tim i dvorane nakon izgradnje multimedijalne učionice i Turskog kutka, jer su radijatori sa leve i desne strane bili zatvoreni” – rekli su iz KC Novi Pazar.

Na osnovu projekta Nebojše Stojanovića dipl.maš.ing. krenulo se u rešavanje problema grejanje same dvorane. Prošle godine je završena i rekonstruisana klima komora, rekonstruisani su registri u gornjem delu bine, zamenjena je stolarija i pumpe na kotlari. Takođe je i odrađena krovna izolacija i fasada.

“Sada smo ušli u drugu fazu, oslobadjanje grejnih tela u samom foajeu” – dodali su iz KC Novi Pazar.

Na balkonu će ubuduće biti multimedijalna učionica gde će se pre same izgradnje razmestiti grejna tela a u donjem delu sa leve strane, gde je nekada bio Turski kutak, ostaće velika kancelarija i prostor predviđen za Turski kutak. Sa desne strane će biti veliki prostor namenjen za bioskop i najavu svih događaja koje organizuje Kulturni centar Novi Pazar.

U gornjem delu biće postavljeno 5 monitora najsavremenije tehnologije, šank, aparat za kokice i propratne sadržaje. Sa prednje strane izmedju dva ulaza biće veliki monitor od 85 inča, koji će takodje služiti za najavu dogadjaja koje organizuje Kulturni centar Novi Pazar.


E.Ćorović

Exit mobile version