PODGORICA – U bjelopoljskom Višem državnom tužilaštvu (VDT) danas su saslušana trojica učenika devetog razreda OŠ “Radomir Mitrović” iz Berana, zbog navodnog zlostavljanja učenice šestog razreda te škole, potvrdjeno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva u tom gradu.

Tužilac Hasan Lukač kazao je medijima da će devojčica biti saslušana sutra, te da će VDT tek nakon toga moći da saopšti o kojim krivičnim delima je eventualno reč.

Dečaci su, navodno, ucenjivali devojčicu video-snimkom nakon što joj je jedan od njih skinuo garderobu. Proverava se i da li je devojčica bila seksualno zlostavljana.

Iz Uprave policije (UP) medijima je rečeno da su svi akteri dogadjaja koje je policija identifikovala maloletni, a medju njima su i deca mladja od 14 godina, te postupaju s dužnom pažnjom vodeći računa o zaštiti interesa svakog od njih.

“Iz navedenih razloga u ovom slučaju, kao što to inače činimo, nećemo saopštavati druge detalje o preduzetim policijskim aktivnostima, u cilju zaštite identiteta i integriteta maloletnih”, saopšteno je iz UP.


Beta