MALTA – Srpski državljani Nenad Anić (39) i Nemanja Vičićević (31) uhapšeni su u Pačevilu na Malti zbog sumnje da su brutalno pretukli jednog Albanca (32) i polomili mu ruku, prenosi Blic.

Kako piše „Korir di Malta“, tuča se dogodila 10. marta u Pačevilu, mestu poznatom po noćnom životu. Anić i Vičićević uhapšeni su četiri dana nakon incidenta, a policija je pretresom njihovog stana našla i drogu.

Naime, policija je kod Anića pronašla bokser, a kod Vičićevića kanabis i kokain. Baš u trenutku pretresa Vičićevićevog stana, na vratima se pojavio državljanin Makedonije Aleksandar Petrovski (42). Policija je kod njega takođe pronašla razne narkotike i takođe mu stavila lisice na ruke.

Nikola Anić je na sudu rekao da radi kao čistač, međutim, utvrđeno je da je u jednom od noćnih klubova radio kao nelicencirani izbacivač. Advokati dvojice Srba zatražili su da njihovi klijenti budu pušteni uz kauciju.

Sud je prihvatio zahtev samo za Anića, koji će morati da se prijaviljuje u policijskoj stanici dva puta nedeljno, kao i da plati 500 evra, uz ličnu garanciju od 5.000 evra. Vičićević ostaje u zatvoru, a osim za prebijanje Albanca, osuđen je i zbog neovlašćenog držanja opojnih droga.