BEOGRAD – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zatražilo je od direktora OŠ „Karađorđe“ Milana Žegarca da im dostavi izveštaj o tome šta se dogodilo u toj školi 4. marta, prenosi „B92“.

Pojedini mediji su objavili da su dvojica vršnjaka iz odeljenja prvo vređala, a potom silovala motkom desetogodišnjeg učenika P. M. u dvorištu škole. Oni su te stravične scene, navodno, snimali telefonom.

Kako je ispričao otac dečaka, direktor škole mu je rekao da ne prijavljuje slučaj policiji, već će on obavestiti roditelje i preduzeti odgovarajuće mere.

Nadležni su za ovaj slučaj saznali iz medija i, kako je „Novostima“ rečeno u Ministarstvu prosvete, odmah je obavešten Tim za prevenciju nasilja.

„Direktor škole nas nije obavestio da se bilo šta dogodilo. Naloženo mu je da nam dostavi izveštaj o tome da li se nešto dogodilo i šta, sa izjavama svih učenika koji su učestvovali, kao i njihovih roditelja. Pošto je reč o vrlo osetljivoj stvari i maloletnicima, u javnost nećemo izlaziti ni sa kakvim detaljima“, kažu u Ministarstvu.