BEOGRAD – U Beogradu će danas pod nazivom “Isti zahtevi – nema povlačenja” biti održan šesnaesti po redu gradjanski protest “Jedan od pet miliona” protiv vlasti.

Okupljanje gradjana počeće u 18.00 na platou ispred Filozofskog fakulteta gde će im se obratiti glumac i član Demokratske stranke Branislav Lečić, jedan od lidera Sveza za Srbiju Borko Stefanović i general u penziji i član Demokratske stranke Sreto Malinović.

Potom će se gradjani u protestnoj šetnji uputiti od platoa do zgrade RTS-a gde će im se, kako su u “Dnevniku slobodne Srbije” navli organizatori, obratiti mladići Krsta Tomković, Stefan Simić, Uroš Savić, Miloš Dekić i Stefan Novaković, koji su bili privedeni tokom prošlonedeljnih protesta u Beogradu, kada su demonstranti upali u zgradu RTS-a.

Protestna šetnja kretaće se od Platoa, kroz Makedonsku i Svetogorsku ulicu, do zgrade RTS.

Organizatori protesta pozvali su gradjane da “dostojanstveno i kulturno izraze svoje nezadovoljstvo aktuelnim režimom”.

Tokom protesta 16. marta demonstranti su predvodjeni opozicionim liderom Boškom Obradovićem upali u zgradu RTS i tražili gostovanje u informativnom programu kako bi izneli zahteve onih koji protestuju od decembra prošle godine.

U nedelju 17. marta Savez za Srbiju je organizovao protest ispred Predsedništva Srbije tokom održavanja konferencije za novinare predsednika Srbije Aleksandra Vučića kada je probijena metalna zaštitna ograda postavljena oko zgrade i kada se dogodio veći broj incidenata.

Demonstrati traže fer i slobodne izbore, slobodne medije šest do devet meseci pre izbora, smenu državnog vrha, kao i razotkrivanje ubistva lidera inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Beta