NOVI PAZAR – Studentski parlament Državnog univerziteta u Novom Pazaru organizuju od petka, 22. marta, Medjunarodno studentsko takmičenje “Gradimo mostove znanja”, na kome će učestvovati studenti gradjevinarstva i arhitekture sa još 11 univerziteta iz zemlje i okruženja.Iz ove visokoškolske ustanove saopšteno je da će se akademci na ovoj trodnevnoj manifestaciji takmičiti u izradi maketa mostova, koje će praviti od špageta, a prema pravilima takmičenja, pobediće ekipa čiji most, u zadatim dimenzijama, izdrži najveće opterećenje.

“Pored toga što će na takmičenju svoje teorijsko znanje moći da pokažu i praktično, studenti će imati priliku da se druže i upoznaju, a gosti će obići i najpoznatije kulturno-istorijske znamenitosti ovog kraja”, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima.

Gosti DUNP biće studenti iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Kosovske Mitrovice, Sarajeva, Zenice, Bihaća, Osijeka, Skoplja i Podgorice.

Ovo takmičenje su pre osam godina pokrenuli studenti Fakulteta za gradjevinarstvo iz Maribora i ono je postalo tradicionalno i medjunarodno, a u planu je da se ova smotra znanja i veštine svake godine održava i na DUNP.

Studenti ovog univerziteta su pre dve godine u Mariboru osvojili drugo mesto.

Beta