PRIJEPOLJE – U Prijepolju je sinoć održan drugi protest “Jedan od pet miliona” na kome su govorili novinar Srdjan Škoro i bivši dugogodišnji direktor prijepoljske Gimnazije Ljubomir Šuljagić. Srdjan Škoro je rekao da je vreme za promene i u Prijepolju i u celoj Srbiji.

On je ocenio da je Deponija u Prijepolju “najbolji pokazatelj loše vlasti Srpske napredne stranke”.

“Moramo da očistimo tu deponiju, ali i vlast od naprednjaka. Došlo je vreme za promene, moramo imati snage da se suprostavimo diktatorskoj vlasti. Doći će dan kad ćemo se svi skupiti u Beogradu, kad ćemo moći slobodno da biramo i da živimo”, rekao je Škoro.

Penzionisani bivši direktor Gimnazije u Prijepolju Ljubomir Šuljagić je rekao da Prijepolje nikada nije bilo u gorem stanju.

“Pustoš i prljavština su svuda. Prijepolje je porušeno i bedno. Moramo da promenimo ovo loše stanje, jer u suprotnom našoj deci neće ništa ostati”, rekao je Šuljagić.

Okupljeni gradjani prošetali su centralnim gradskim ulicama, a na početku protestne kolone nosili su veliki transparent na kome je pisalo “Jedan od pet miliona, počelo je, Prijepolje”.

Sledeći protest zakazan je za sredu, 20. marta, u 18 časova u centru Prijepolja.

Prvi protest “Jedan od pet miliona” u Prijepolju održan je 6. marta.

Protest organizuje grupa mladih ljudi iz tog grada koji ističu da su zainteresovani za rešavaje problema u državi i gradu u kome žive.

Beta