PODGORICA – Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević za kojim je raspisana poternica izjavio je danas da neće dozvoliti da se “preko njegovih ledja organizatori protesta u Podgorici obračunavaju sa opozicijom.”

“Kada sam pokrenuo operaciju rušenja Mila Djukanovića, nisam očekivao da će zahtev za njegovom ostavkom ostati po strani, a da će se ispostavljati ultimatumi opoziciji. Pošto sam objavio snimak u kojem Migo Stijepović prima pare u koverti, ljudi su odlučli da izadju na ulicu. Ne mogu i neću da dozvolim da narodna energija bude prosuta tako što će neko, preko mojih ledja da se obračunava sa opozicijom umesto sa onim zbog čijih nepočinstava narod izlazi na ulice”, naveo je Knežević u saopštenju.

On je naveo da je zadatak onih koji se predstavljaju kao organizatori protesta da, “na primer”, povedu nezadovoljni narod na vilu od deset miliona evra pod Goricom, koja je u vlasništvu Mila Djukanovića i “da održe energiju medju gradjanima” koja je nastala nakon poteza koje je, kako kaže, on povukao, a ne da unose “podelu medju one koji su se okupili da ruše režim”.

“Vidim da se pažnja nekih iz organizacionog odbora usmerila ka uzimanju trećine neke imaginarne vlade. Zaboravljaju da nema promena u Crnoj Gori bez odlaska Djukanovića i njegove klike. Jasan dogovor trebalo bi da bude oko tehničke Vlade, uskladjen sa opozicionim strankama na političkom nivou, te definisanja novog izbornog zakona, nakon čega sledi raspisivanje prevremenih izbora”, naveo je Knežević.

Kako je dodao, svako pravljenje dogovora sa režimom u cilju zaštite Djukanovića od bilo koga na političkoj sceni, biće sa njegove strane “žigosano”.

Protesti u Podgorici usledili su nakon što je Knežević objavio snimak na kome se vidi kako jedan od najbližih saradnika predsednika Crne Gore Mila Djukanovića od njega uzima koverat sa oko 100.000 evra, koje je kako tvrdi, donirao za kampanju uoči parlamentarnih izbora 2016. godine.

Knežević mesecima iznosi teške optužbe na račun Djukanovića i tvrdi da ima snimke na kojima se vidi i kako novac daje samom Djukanoviću i njegovim telohraniteljima.

Formalni organizatori protesta su pojedine javne ličnosti i bivši političari, ali ih opozicija podržava izmedju ostalog i time što trenutno bojkotuje rad parlamenta.

U medjuvremenu se danas u pojedinim medijima pojavio dokument u kojem navodno organizatori predlažu potpisivanje sporazuma sa opozicionim strankama na osnovu koga bi bila formirana tehnička vlada, ali i stavljen moratorijum na nezavisnost Crne Gore, priznanje Kosova, članstvo u NATO i EU.

Pojedini organizatori protesta su se ogradili od tog dokumenta navodeći da im je podmetnut.

Beta