BUKUREŠT – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Bukureštu sa potpredsednikom Turske Fautom Oktajem i istakao da trilateralni mehanizam saradnje Srbija-Turska-BiH ima značajan potencijal i omogućava intenziviranje i konkretne saradnje u brojnim oblastima od zajedničkog interesa.

Vučić i Oktaj razgovarali su o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji, a predsednik Srbije izrazio je zadovoljstvo zbog više nego dobrih odnosa dve zemlje i intenzivnog političkog dijaloga i unapređenje saradnje u svim oblastima.

Dvojica sagovornika razgovarala su i o predstojećoj poseti predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, tokom koje bi dva predsednika trebalo da otvore radove na izgradnji autoputa Beograd – Sarajevo, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

“Smatramo da trilateralni mehanizam saradnje Srbija-Turska-BiH ima značajan potencijal i omogućava intenziviranje i konkretne saradnje u brojnim oblastima od zajedničkog interesa. Pored toga, ovaj format predstavlja još jedan važan korak u jačanju stabilnosti, bezbednosti i razvoja u regionu”, istakao je predsednik Srbije.

Vučić se sa Oktajem sastao po završetku kvadrilaterale u Bukureštu, sa premijerima Rumunije, Bugarske i Grčke – Viorikom Danćilom, Bojkom Borisovom i Aleksisom Ciprasom.

Bilateralnim sastankom sa potpredsednikom Turske završena je jednodnevna poseta predsednika Srbije Rumuniji.

Tanjug