BEOGRAD – Predsednik srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je vazno da Srbi i Albanci razgovaraju kako da zive jedni pored drugih i zajedno u budućnosti, i ističe da je to vaznije nego da se bijemo.

“Nadam se da će biti doboljno mudrosti u svetu i pameti da se to razume”, rekao je Vučić na tv Pink.

On je dodao da je Haradinaj postao lider na pitanju taksi i zato neće da odustane od toga.

Vučić je rekao i da Amerikanci imaju ogromnu moć, i dalje najveću, ali i da svi imaju manju moć nego što su imali ranije.

Ističe i da Srbiji ne moze niko više da kaze – “Morate to i to. To ne postoji”, istakao je Vučić.

On je poručio da je u našem interesu da pronađemo resenje, ali da ono kako su neki ranije bili lutke na povocu, to vise ne može.

Kaže i da ga jedni optuzuju da je izdajnik, a drugi da je ratni huškač.

“To je šizofreno, to je nesto što stanete i ne verujete. Sustina je u tome da argumentacije nikakve nema, niti se trude da pronađu resenje, a kada pitate ”sta je vase resenje”, resenja nema, samo nude zamrznut konflikt, a to nije rešenje”, kaže Vučić.

On ističe i da je razgraničenje jedno od mogućih resenja i da na kraju mora da se dogodi.

“Ali, ako govorite o granicama, koje granice priznajemo, ni mi ne znamo”, rekao je Vucicć dodajući da drugi znaju, ali su to za njih druge granice.

“Pola sveta kaze da su to granice tzv nezavisnog Kosova, a druga polovina da je to deo Srbije”, naveo je Vučcić pitajući o kojim granicama onda govorimo – “spanskim, itlaijanskim, turskim ili grckim, kineskim ,ruskim , nemačkim…”.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here