PODGORICA – Iz Uprave policije je saopšteno da sarađuju sa službenicima granične policije Albanije u cilju identifikacije počinilaca dela.

Policija odeljenja granične bezbednosti Tuzi presjekla je još jedan lanac krijumčarenja narkotika iz Albanije u Crnu Goru i zaplenila oko 84 kilograma marihuane, saopšteno je iz Uprave policije.

“Službenici OGB Tuzi su, 08. marta 2019. godine oko 23,00 časa, postupajući po operativnim saznanjima, izvršili obilazak reona Zbelj, sa ciljem uočavanja i kontrole lica za koja se sumnja da preko akvatorije Skadarskog jezera iz Republike Albanije na teritoriju države Crne Gore krijumčare opojnu drogu marihuanu. U neposrednoj blizini plovnog kanala policijski službenici su uočili nepoznato lice sa džakovima, koje se, kada je ugledalo policijske službenike, dalo u bektvo u pravcu granice sa Republikom Albanijom”, navodi se u saopštenju.

Pregledom je izuzeto šest manjih džakova i dve veće kese u kojima se nalazilo 97 pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je marihuana teška oko 84 kilograma.

Kako dodaju iz Uprave policije, policajci rade sa službenicima granične policije Albanije, u cilju identifikacije počinilaca dela.


Vijesti/Indeks Online