BARSELONA – Osmodnevno testiranje Formule 1 na stazi u Barseloni upravo je završeno, a sledeća stanica će biti Albert Park u Melburnu.

Tokom ovih osam dana testova videli smo zaista impresivnu vožnju Ferarija. Šarl Lekler i Sebastijan Fetel su imali najbrža vremena i što je još važnije bili su konstantni tokom test perioda.

Ovo će radovati sve navijače Ferarija, koji su bez titule još od 2007. godina, a u trci konstruktora su poslednji put pobedili godinu dana kasnije.

Na današnjoj vožnji, Fetel je bio ispred Luisa Hamiltona za tri hiljadita dela sekunde dok je tri stotinke sporiji bio finac, Valteri Botas.

Raduju vožnje novajlija u F1, Landa Norisa pre svega, koji je bio najimpresivniji, a takođe fanovi Vilijamsa mogu biti zadovoljni, pošto je njihov bolid na stazu došao sa maltene tri dana zakašnjenja, a Džordž Rasel je uspio da postavi dobre brze krugove.

Najviše krugova tokom posljednjeg dana vozio je Karlos Sajnc iz Meklarena, čak 134, Kimi Raikonen je vozio 132, a 131 krug je vozio Danil Kvijat.

Sezona Formule 1 počeće tradicionalno već u Australiji, na stazi Albert Park u Melburnu, a čisto da podsjetimo, poslednje dve titule u Australiji je odneo nemački vozač, Sebastijan Fetel.