PODGORICA – KK Budućnost Voli smatra da nisu postojali uslovi za odigravanje majstorice finala ABA lige i zahteva da se kompletna serija protiv Crvene zvezde poništi.

Podgorički klub oglasio se večeras saopštenjem i rukovodstvu regionalnog takmičenja poslao jasnu poruku.

“Snimci pre početka i tokom posljednje finalne utakmice plej ofa ABA Lige, koji su obišli region, jasno su pokazali da zbog napada domaćih navijača na igrače KK Bududćnost VOLI , nisu postojali uslovi za normalno odigravanje te utakmice. KK Budućnost VOLI će se obratiti Skupštini tj. klubovima koji su članovi i vlasnici ABA Lige sa jasnim zahtevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi. Dodatno, biće upućen zahtev da se u preiodu do početka nove sezone usvoje nove propozicije ABA Lige koje će propisati drastične kazne za sve one klubove koji na svojim utakmicama dozvole i delić onoga što je KK Crvena Zvezda MTS na posljednjoj utakmici priredila svom sportskom rivalu KK Budućnost VOLI”.

Nova pravila takmičenja, smatraju u podgoričkom klubu, morala bi eliminisati situacije u kojima igrači tokom utakmice, umesto o vrhunskim sportskim rezultatima, razmišljaju o svojoj ličnoj bezbednosti.

“Kako je na toj utakmici, između ostalog, eskaliralo rasističko i nacionalističko navijanje domaćih navijača, dužni smo da o svim detaljima cele finalne serije obavestimo i Evroligu. Jedini cilj ovakvog postupanja je da se košarkaška ABA Liga kao regionalno takmičenja sačuva i da i ponovo bude primer svim predstavnicima sportova u regionu koji pokušavaju da formiraju regionalne lige”, navodi se u saopštenju KK Budućnost Voli.


Indeks Online/CdM