MOSTAR – Na otvaranje Sajam u Mostaru nisu danas došli bošnjački lideri, član Predsedništva BiH Šefik Džeferović, predsedavajući Saveta ministara Denis Zvizdić, i predsednik SDA Bakir Izetbegović, a zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović ocenjuje da je to loša poruka i da je sajam upravo mesto gde se mogla pokazati dimenzija jačanja odnosa unutar BiH.

Čović je rekao da su Zvizdić i Džeferović juče otkazali dolazak.

“Tražili su da pošaljemo poziv, a i dodatno da protokoliramo dolazak Zvizdića i Džaferovića. Juče su otkazali, a nešto slično se desilo i prosle godine, upravo na isti dan kada je trebalo da imamo sastanke, Zvizdić je iz nekog razloga otkazao. Sutra će ovde biti Izetbegović, pa ga pitajte, mislim da je to najbolji način”, rekao je Čović novinarima, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

To je, podvukao je Čović, loša poruka.

“Moramo pokazati, upravo ovde, kroz sajam u Mostaru, tu dimenziju jačanja odnosa u BiH, koji su danas na mnogim iskušenjima. Sa te strane mi je žao, ali to je njihov izbor”, rekao je Čović.

On je naveo da je Sajam ove godine organizovaniji nego ikad do sada i da mu je zbog toga drago zbog “prisustva prijatelja u Mostaru”.

Na isto pitanje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne želi da se meša u unutrašnje stvri BiH.

Čović je prokomentarisao i to što BiH nema predstavnika u Savetu Evrope, ocenom da i to pokazuje kakvi su odnosi danas u BiH i da je to neizmerna šteta.

“To treba uozbiljiti do kraja i ja se nadam da će razgovori, koji sam sinoć imao sa Dodikom, i sutra ću sa Izetbegovićem, njih ojačati u veri da ubrzano moramo da formiramo Savet ministara”, rekao je Čović.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here