BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević prisustvovao je redovnoj godišnjoj Skupštini sekcije boraca, potomaka i poštovalaca Prve proleterske brigade gde je istakao da je ideal borbe protiv fašizma nešto čime gradjani Srbije treba da se diče kao narod i kao država.Djordjević je rekao da i danas ponovo postoji žarište koje radja fašizam i da kao država moramo da ga pobedimo, kao što smo to uradili i 1945. godine, prenosi se u saopštenju ministarstva.

“Oličenje tog fašizma je u nekim borcima koji kažu da se bore za demokratiju i na njihovom čelu su Boško Obradović, Dragan Djilas i Vuk Jeremić. Iskreni antifašisti imaju podršku Vlade Srbije u borbi protiv fašizma i učinićemo sve da se on iskoreni. Slavićemo sve važne datume i ponosićemo se činjenicom da smo uvek bili na pravoj strani”, rekao je Djordjević.

Kako je navedeno, Djordjevič je kazao da ni zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić nije mogao da prisustvuje dogadjaju, s obzirom na to da je Skupština Grada Beograda, koja je njegovo radno mesto, bila blokirana “fašističkim metodama”.

Ministar je rekao da se Vlada Srbije vodi politikom koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić postavio i koja podrazumeva čuvanje tradicije srpskog naroda kao i promenu svega onoga što je neko probao da izbriše i zaboravi.

“Mi smo ponosan narod, možda po broju mali, ali uvek smo birali pravu stranu. Budite ponosni na to, a Vlada Srbije je uvek uz vas”, poručio je Djordjević i istakao da ceni sve što radi SUBNOR i potomci i sledbenici Prve proleterske za srpski narod i one koji su svoje živote dali za našu bolju budućnost.

Beta