BEOGRAD – Novi ultrazvučni aparat za regionalni Odsek za fertilitet i sterilitet Opšte bolnice u Užicu obezbedjen je dobrotvornom fudbalskom utakmicom “Asovi za decu Zapadne Srbije”, saopštila je danas Exit fondacija.

Ta organizacija je sa aktivistima Jovanom Simićem i Zoranom Milovanovićem bila inicijator velikog humanitarnog fudbalskog meča koji je održan u aprilu 2017. u Užicu, kada su prikupljena inicijalna sredstva za nabavku novog aparata.

Predsednik Upravnog odbora Exit fondacije Ivan Petrović rekao je da je akcija “Asovi za decu Zapadne Srbije” danas uspešno završena.

“Pokazano je kolika je snaga društvene akcije kada je cela zajednica uključena. Veliku zahvalnost dugujemo svima koji su učestvovali, počev od fudbalskih legendi, gledalaca, pojedinaca koji su slali sms poruke, do naših prijatelja poput kompanije Nordeus”, kazao je Petrović.

Osnivač humanitarne organizacije “Zajedno za život” Jovan Simić ocenio je da sport i humanost “daju pravu fuziju” koja na kraju rezultira velikim uspesima.

“Ovog puta to je nabavka novog ultrazvučnog aparata, za koji se nadam da će biti od velike pomoći gradjanima Užica i okolnih mesta”, naveo je Simić.

Organizatori utakmice “Asovi za decu Zapadne Srbije” su i Grad Užice, Udruženje gradjana “Roditelj-Užice”, kao i humanitarni aktivista akcije “Bitka za bebe” Zoran Milovanović.

Milovanović je rekao da će nabavkom savremenog ultrazvučnog aparata u Užicu moći da se obave prve analize vantelesne oplodnje bez odlaska u druge centre u Srbiji.

“Srećan sam što smo napokon i posle dve godine uspeli da završimo jednu humanu priču, veoma bitnu za sve porodice koje ne mogu da se ostvare kao roditelji prirodnim putem iz celog Zlatiborskog okruga”, kazao je on.

Na utakmici “Asovi za decu Zapadne Srbije”, održana u Užicu u aprilu pre dve godine, humanost su pokazali Milovan Rajevac, Radovan Ćurčić, Ljubinko Drulović, Zoran Njeguš, Damir Čakar i druge fudbalske legende.

Posle prve dobrotvorne fudbalske utakmice koju je Exit fondacija organizovala sa najvećim legendama srpskog fudbala na stadionu Fudbalskog kluba “Partizan” 2016, prikupljeno je više od 120.000 evra za izgradnju NURDOR hemato-onkološkog dečjeg odeljenja Kliničkog centra u Nišu, koji je otvoren u maju prošle godine.

Beta