FACEBOOK – Kompanija Facebook je prošle godine potrošila 22 miliona dolara za dodatne troškove osiguranja svog osnivača Marka Zakerberga.

“On je sinonim za Facebook i to rezultira time da se negativno mišljenje o našoj kompaniji direktno prenosi na njega”, navedeno je u saopštenju kompanije, prenosi CNN.

Zakerberg, kao i mnogi bogati izvršni direktori, dobija službenu platu od jedan dolar godišnje. Prošle godine on nije primao bonuse niti nagrade za deonice. Međutim, zbog povećanja troškova za bezbednost osnivača Facebooka ukupna naknada za Zakerberga iznosila je 22,6 miliona dolara što je 9,1 milion dolara više nego godinu dana ranije.

Zakerberg je potrošio i 2,6 miliona dolara na troškove privatnog aviona za šta iz kompanije kažu da je takođe deo njegovog osiguranja. U Facebooku navode da je ovo povećanje delimično rezultat specifičnih pretnji koje je Zakerberg dobijao.

“On je jedan od najprepoznatljivijih izvršnih direktora na svetu. To je velikim delom rezultat ogromne baze naših korisnika i naše kontinuirane izloženosti globalnoj medijskoj, zakonodavnoj i regulatornoj pažnji”, navode u kompaniji.

Podsećamo, nakon otkrića da je firma “Cambridge Analytic” prikupljala lične podatke miliona korisnika Facebooka bez njihovog pristanka, kompanija Facebook se našla na udaru kritika.

Klix.ba