PRIŠTINA – Francuska i Nemačka predstaviće na sastanku u Berlinu 29. aprila plan za sporazum Beograda i Prištine, koji bi donekle zadovoljio zahteve Beograda, i da se radi o ideji dvostrukog suvereniteta, piše prištinska “Gazeta ekspreš” pozivajući se na neimenovane izvore.

Kako se navodi, taj plan, koji će biti predstavljen na sastanku kome će prisustvovati nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron, ne uključuje podelu teritorije

“Govori se o dvostrukom suverenitetu. Kosovo će očuvati teritorijalni integritet, ali će Srbija uživa neki suverenitet nad kosovskim Srbima i srpskim crkvama”, tvrdi izvor lista.

Prema njegovim rečima, moguće je da cće Kosovo preneti deo svog suvereniteta na Brisel, a Brisel će to preneti na Srbiju, kako ideja ne bi zvučala previše agresivno.

“Pomenuti su razni slučajevi širom sveta kao način da se ugodi i Beogradu i Prištini, ali stvari necće biti tako jednostavne”, rekao je izvor i dodao da učešće u Berlinu celu situaciju čini još nejasnom.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here