BEOGRAD – Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović pozvao je danas sve građane Srbije da dođu na veliki narodni skup SNS 19. aprila u okviru kampanje “Budućnost Srbije”, kako bi pokazali da je Srbija drugačija od one kakvom su u subotu hteli da je predstave lideri SzS.

“Neki nam nisu verovali kada smo govorili da Srbiji preti fašistička opasnost. Juče ste mogli da vidite i čujete ne samo Boška Obradovića, nego i Sergeja Trifunovića koji otvoreno propagira fašističke ideje. Rekao je da Vučić naseljeva Arape i Mađare po Srbiji da bi valjda uništio srpski narod”, rekao je Martinović na konferenciji za novinare u parlamentu kojoj su pirsustvovali i poslanici SNS i drugih stranaka vladajuće koalicije.

“Ovo sigurno nije poruka ni Srbije, ni srpskog naroda, nego iščašenog i pomračenog uma, a srpski narod je prijateljski raspoležen i prema Mađarima i prema pripadnicima svih drugih naroda u našoj zemlji”, rekao je Martinović.

Poručio je, kako kaže, našoj braći i sugrađanima i prijateljima, komšijama Mađarima da je Srbija njihova država isto koliko i naša.

Martinović je rekao da će SNS 19. aprila ispred Doma Narodne skupštine održati veliki skup, i tu će se, kaže, videti kako zaista izgleda veliki skup na kome će učestvovati ne samo stranački akivisti, poslanici i ministri, nego svi sa članovima svojih porodica.

“Na tom skupu nećete čuti reči mržnje, nećete čuti uvrede, pretnje silovanjem, nećete moći da vidite motorne testere, vešala, ništa od onoga što su građani nažalost videli u režiji SzS”, rekao je Martinović.

Naglasio je da će SNS 19. aprila poslati drugaciju poruku od one koju šalje SzS.

“Ispred Skupštine moći ćete da vidite kao uživo izgleda 100.000 i više stotina hiljada, a ne onih izmišljenih 100.000 u glavi Sergeja”, rekao je Martinović i dodao da će tada i atmosfera biti drugacija od one koju su juče stvorili predstavnici SzS i da će učesnici moći i decu da povedu na taj skup.

“Na jučerašnji skup niko nije smeo da dovede dete”, rekao je Martinović i naveo da niko normalan nije hteo juče da dovodi decu na protest SzS da bi slušla i gledala kako na bini Trifunović psuje, kako se pije pivo i na govornici sa mobilog telefona čitaju tvitovi.

Na veliki skup SNS 19. aprila, kaže Martinović, decu će moći da dovedu i Ðilas i Jeremić i potpuno bezbedno će moći da se vrate kući.

Tanjug