KAĆ, NOVI SAD – Nekoliko sati pre početka fudbalske utakmice Vojvodina – Partizan izbila je masovna tuča navijača Partizana u Kaću, u kojima su povređene četiri osobe.

Povređeni su primljeni u Klinički centar Vojvodine, od kojih su tri osobe zadobile teže, a jedna lakše povrede, rečeno je Tanjugu u toj zdravstvenoj ustanovi.

“U Uregntni centar KCV danas posle 14 sati, primljena su četiri muškarca. M.S., rođen 1998. zadobio je teške povrede glave, urađena je kompletna dijagnostika, a u toku je operativno zbrinjavanje povreda.

S. R, rođen 1999. primljen sa teškim telesnim povredama, koji je posle dijagnostike, smešten na Kliniku za neurohirurgiju, dok treći muškarac B.N, rođen 1985.

Sa teškim povredama vratne kičme, nalazi se na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju. Četvrti povređeni, K. N, rođen 1997. Godine zadobio je lake telesne povrede i u toku je opservacija i zbrinjavanje rana u Urgentnom centru KCV”, rečeno je Tanjugu u KCV.

Tuča je izbila danas, nešto posle 14 časova, u Kaću, a prema prvim, nezvaničnim informacijama, sukobile su se dve frakcije navijačke grupe Partizana, koji su stigli iz Beograda.

U masovnoj tuči učestvovalo je nekoliko desetina navijača, demolirana je obližnja kladionica u Kaću, na putu je bilo dosta razbijenog stakla, flaša, a sve je trajalo, prema tvrdnjama očekivadaca, oko 20-ak minuta.

Jake policijske snage obezbeđuju Kać, ali i Novi Sad, gde je na stadionu Karađorđe, u 17.00 sati počela utakmica. Policija je bila zatvorila i Zrenjaninski put, kontrolisala sva vozila, te su se stvarale gužve na putu.

Zbog toga što je svaka utakmica Partizan – Vojvodina visokorizična, pa često dolazi do incidenata na stadionu tokom meča, organizatori FK Vojvodina je i pred meč 30. kola Superlige saopštila da će zbog bezbednosti ponovo razdvojiti navijače jednog i drugog kluba.

Partizan ima tri, međusobno zavađene, frakcije pristalica, te je pretpostavka da su se oni i sukobili u Kaću.

Navijači Partizana smešteni su na južnoj i istočnoj tribini na stadionu u Novom Sadu, a obezbeđenje nije puštalo nikoga sa obeležjima Partizana da uđe na zapadnu tribinu.

Tanjug/Foto:T.Valič_ilustracija