BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović ocenila je danas da je problem srpske opozicije to što ne zna šta hoće i da uopšte nema program, i da zato pribegava nasilju.

“Ponašanje lidera opozicije mi je kao iz one reklame u kojoj dve komšinice piju kafu, pa jedna drugoj gledaju u šolju – nešto su ”teli, ali ne znaju tačno šta. Tako, na primer, Boško Obradović – hteo bi na izbore, ”plašljivi” Vučić neće da ih raspiše, ali ako ih bude, on će ih bojkotovati. Pa da ga neko pita: ”A, šta si ”teo”. Isto i Vuk Jeremić, setite se Kosova, izolacije koju nam je napravio i zabrane da razgovaramo sa drugim državama o Kosovu. Pričamo i o Ðilasu, šta je taj čovek napravio osim što se lično bogatio? To su ti isprani političari”, rekla je Mihajlovićeva u jutarnjem programu TV Hepi.

Kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, ona je istakla da su smešni pokušaji blokade parlamenta, pa da ako Boško Obradović ima nameru da se bavi politikom i da građanima objasni svoj program, ako ga uopšte ima, onda to treba da radi unutar parlamenta, a ne na crvenom tepihu ispred njega.

“U evropskim zemljama parlament je mesto na kom se vode rasprave, diskutuje o programima i zakonima i kritikuje vlast. Velika je greška ako mislite da se to radi ispred, na crvenom tepihu. Ali, kada nemate program, onda se bavite nasiljem i napadate sve one, uključujući i evropskog komesara Johanesa Hana, koji vas pozivaju da se vratite u poslaničke klupe”, rekla je Zorana Mihajlović.

Ona je rekla i da nikome neće biti dopušteno da blokira puteve i da će, ako se to desi, pojedinci odgovarati.

“Imate manjinu koja bi da pravi haos i blokira glavne koridore. Svako ko to bude uradio odgovaraće i snosiće posledice, jer je to nedopustivo bilo gde u svetu. Pozivati se na 5. oktobar je pogrešno, jer su tome tada prethodili pokradeni izbori, a sada imamo situaciju da oni neće izbore, jer znaju da ne mogu da pobede, pa bi da na vlast dođu preko ulice i nasilja“, zaključila je Zorana Mihajlović.

Tanjug