BEOGRAD – Na zahtev Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, sud je danas odredio pritvor do 30 dana dvojici osumnjičenih M.T. (50) i Z.S. (24) za prebijanje G.V, oca devojčice sa posebnim potrebama, ispred zgrade u kojoj živi u Novopazarskoj ulici, nakon rasprave oko parking mesta za invalide.

Tom prilikom su M.T. je G.V. naneo tešku telesnu povredu, a komšiji koji je prisustvovao događaju, zajedno su (M.T. i Z.S.) naneli lake telesne povrede, navodi se u informaciji objavljenoj na sajtu tužilaštva.

Osumnjičeni M.T. se tereti za krivična dela “teška telesna povreda” i “nasilničko ponašanje” , a Z.S. za nasilničko ponašanje.

Pritvor im određen, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke.

Do incidenta je došlo kada je 27. marta, G.V. upozorio osumnjičene da pomere vozilo koje su parkirali na obeleženo mesto za invalida rekavši im da vozilom nailazi njegova supruga koja dovozi dete sa posebnim potrebama ili će u suprotnom pozvati „pauk – vozilo“ zbog nepropisnog parkiranja.

Nakon toga su osumnjičeni fizički napali oštećenog.

M.T. mu je naneo teške telesne povrede, dok su drugooštecenom komšiji, koji je prisustvovao događaju, zajedno naneli lake telesne povrede, navodi tužilaštvo.

Mediji su preneli da su osumnjičeni otac i sin Tomica Matić i Zoran Stefanović.

Tanjug