BEOGRAD – Dnevni listovi na naslovnim stranama za ponedeljak, 15. april pišu uglavnom o smrti Mirjane Marković, udovice bivšeg predsednika SRJ i Srbije Slobodana Miloševića i liderke JUL-a, o zahtevima iznetim na subotnjem protestu “Jedan od pet miliona” u Beogradu, kao i predstojećoj sednici najšireg rukovodstva Srpske napredne stranke.

ALO – “Udovica Slobodana Miloševića preminula u Rusiji u 77. godini života”, list piše o smrti Mire Marković. “Maraton, ponos Srbije”, list piše o 32 beogradskom maratonu.

BLIC – “Umrla Mira Marković u Moskvi” o smrti Miloševićeve udovice. “Pao najveći kriminalni klan u Srbiji” list piše o hapšenju članova mafijaške grupe “Amerika”. “Ljajić dobio potvrdu da nije narko diler” odogovor Tužilaštva za organizovani kriminal ministru trgovine Rasimu Ljajiću na tvrdnje predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da je Ljajić “jedan od vodja narko kartela”.

VEČERNJE NOVOSTI – “Naprednjaci odlučuju o izborima” list piše o predstojećoj sednici najšireg rukovodstva Srpske napredne stranke. “Mira neće počivati pod lipom” o smrti Mirjane Marković. “Srpska je samostalna, ali još nema papir”, naslov je pod kojim list najavljuje intervju s predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

DANAS – “Realni zahtevi vlastima” o zahtevima iznetim na subotnjem protestu “Jedan od pet miliona” u Beogradu. List da je Mira Marković preminula u moskovskoj bolnici.

INFORMER – O pretestu Jedan od pet miliona list piše pod naslovom “Najavljivali dan D, doživeli debakl”. “Umrla Mira”, list piše o smrti udovice bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića.

KURIR – O smrti Mire Marković list piše pod naslovom “Udovica Slobodana Miloševića umrla juče u bolnici u Rusiji”. “Opozicija pogazila heroje sa Košara”, list piše o subotnjem protestu “Jedan od pet miliona”.

POLITIKA – “Ne volim ultimatume, na dijalog u parlament” o odgovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića na zahteve opozicije iznete na protestu u subotu u Beogradu. “Dva glasa za Srbiju” list piše o tome šta Srbiji donose izbori za Evropski parlament, kao i o dvojici potencijalnih srpskih poslanika na izbornim listama u Hrvatskoj i Madjarskoj.

SRPSKI TELEGRAF – O smrti udovice bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića list piše pod naslovom “Umrla Mirjana Marković”. Pod naslovom “Djilas podmeće slike sa Cecinog koncerta”, list piše o protestu “Jedan od pet miliona”.


Beta