BEOGRAD – Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu 13. april najviše pišu o protestu opozicije u Beogradu i postupcima Srpske napredne stranke tim povodom.

ALO – “Telima brane Skupštinu i opštine”, list navodi da su poslanici vladajuće koalicije u petak ostali u Skupštini i da odatle, kako piše, neće izlaziti narednih dana. “Tri centra u Srbiji iz kojih se rastura droga”, list piše da je srpska policija presekla još jedan lanac trgovine drogom.

BLIC – “Putinov specijalac u Beogradu zbog Kosova”, o novom ambasadoru Rusije u Srbiji Bocanu Harčenku. “Opozicija: Bez nasilja, samo gradjanska neposlušnost”, o današnjem protestu opozicije u Beogradu, a na istu temu list prenosi i stav zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića “Pozivaju na sukobe i krvoproliće”.

VEČERNJE NOVOSTI – “Dežuraju da spreče upad u Skupštinu”, o potezu poslanika vladajuće većine u Skupštini Srbije zbog protesta opozicije u Beogradu. “To je priznanje i za moj film o pilotima”, kaže novinarka RTS Sladjana Zarić, autorka dokumentarnog filma “Ratne priče sa Košara” povodom najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će joj dodeliti orden.

POLITIKA – “Poslanici i odbornici SNS brane institucije”, o postupcima Srpske napredne stranke pred protest u Beogradu. “Velika šteta od klizišta na obali Zaovinskog jezera”. “Balkan nije bure baruta”, kaže istoričar Džon Pol Njumen.

DANAS – “Vlast digla tenzije dan uoči protesta”, o zatvaranju odbornika Srpske napredne stranke po zgradama opština i o najavama štrajka gladju. “Svi kao jedan u Beogradu”, moto je pod kojim će se gradjani i opozicija okupiti na protestu u Beogradu.

INFORMER – O današnjem protestu “Jedan od pet miliona” u Beogradu list piše pod naslovom “Djilasovci spremaju batinaše koji će napasti narod”.

KURIR – O protestu “Jedan od pet miliona” list piše pod naslovom “Hoće da izazovu sukobe, pa da lažno optuže vojsku i policiju”. “CIA pakuje Asanžu samoubistvo”, list piše o osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu i njegovom nedavnom hapšenju u akciji britanske policije.

Beta/Foto :Pixabay