BEOGRAD – Dnevni listovi na naslovnim stranama pišu o saobraćajnoj gužvi u Beogradu, protestu opozicije najavljenom za 13. april, vežbi specijalnih policijskih jedinica Severne Makedonije, Albanije i Kosova u Skoplju.

VEČERNJE NOVOSTI – “Albanci osnivaju tribunal za Srbe”, piše list. Pod naslovom “Djilasovi blokiraju fakultete”, o predstojećim merama Saveza za Srbiju. “Banke spremne da popuste oko švajcaraca”, najavljuju saradnju sa državom oko problema zaduženih u švajcarskim francima, piše list. ALO – “Propast protesta naterala djilasovce na sumanut potez”, list piše kako lideri Saveza za Srbiju planiraju “niz incidenata” na protestu 13. aprila.

BLIC – “Treća optužnica protiv Zorana Marjanovića”, list podseća da su prošle tri godine od kako je ubijena pevačica Jelena Marjanović i navodi da bi Više tužilaštvo u Beogradu po treći put trebalo da podigne optužnicu protiv njenog supruga Zorana Marjanovića zbog teškog ubistva.

DANAS – “Neću da se pravdam zbog odlaska na Pink”, kaže glumica Mirjana Karanović povodom kritika zbog učešća u emisiji Hit tvit” na Pinku. “Dolazim s Kosova 13. aprila na protest”, kaže Marko Jakšić jedan od organizatora protesta “Jedan od pet miliona” u Kosovskoj Mitrovici. “Naprednjaci, naravno, predlažu Vučića za predsednika”, pred stranačke izbore u SNS.

INFORMER – “Boško će blokirati autoput”, list piše da je lider Dveri Boško Obradović najavio da će blokirati autoput na narednim protestima. “Od juna kompletan Koridor deset”, list navodi da će južni krak koridora biti završen do 1. juna.

KURIR – O navodima da novinar i jedan od osnivača televizije N1 Brent Sadler napušta tu kuću list piše pod naslovom “Zvezda CNN otišla sa N1”. “Hrvatica se hvali kako nas je ukinula u Evropskom parlamentu”, list navodi kako se političarka Ruža Tomašić “pohvalila” da je na njenu inicijativu izbačen “Kurir” iz kompleta novina koje dobijaju evropski poslanici.

POLITIKA – “Blesak zapadnog Balkana’ priprema za sever Kosova”, list piše da se vežba specijalnih policijskih jedinica Severne Makedonije, Albanije i Kosova u Skoplju odigrava u trenutku kada Forin ofis upozorava Britance da ne idu u severne delove Kosova. “Asfalt u Grdelici završen, auto-put do kraja aprila”, do kraja meseca ;može se očekivati završetak svih gradjevinskih radova na toj trasi autoputa.

Beta/Foto :Pixabay