BEOGRAD – Nakon višemesečne dopune istrage, protiv Zorana Marjanovića napisana je nova optužnica, treća po redu, za ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. u Borči, ali pisanje medija da je podignuta, odnosno podneta sudu, danas nisu mogli da potvrde ni u Višem tužilaštvu ni u Višem sudu u Beogradu.

Sigurno je samo da se Marjanović i dalje tereti za krivično delo teško ubistvo.

Portparol tužilaštva Irena Bjeloš rekla je za Tanjug da su obavljena dopunska veštačenja, “potvrdila ono što tužilaštvo tvrdi otpočetka”.

Nakon podnošenja optužnice Višem sudu, taj sud treba da odluči da li će je potvrditi.

Protiv Marjanovića je bila sprovedena dopuna istrage, po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je prošle jeseni ukinuo rešenje o potvrđivanju optužnice i naložio niz dodatnih veštačenja i saslušanje ćerke uz pravnog zastupnika – advokata.

Marjanović se tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči.

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i maloletna ćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Zoranu Marjanoviću je nedavno sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge, folk pevačice.

Marjanović se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već pune tri godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva.

On je i pre toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rialiti programu i generalno je svojim istupima plenio pažnju “žute štampe”.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here