NOVI PAZAR – Mještani koji žive u naseljima na putnom pravcu Crnovršani-Boturovina, u mjesnoj zajednici Deževa, dobili su asfaltiran put koji će im, kako kažu, znatno olakšati kretanje i sam život. Asfaltirani put, koje prolazi neposredno pored džamije, u dužini od 670 metara, je od izuzetne korsiti ne samo za one koji žive u naselju Borturovina već i za brojna sela čiji se putevi nadovezuju.

Asfalt se nadovezuje na državni put koji ide prema Goliji, a gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, sa saradnicima obišao je radove i upoznao se sa tim koliko su mještani Boturovina i okolnih sela zadovoljni onim što su dobili. Ovo je samo jedna od lokacija na kojima se u Novom Pazaru ovih dana intenzivno sprovode infrastrukturni radovi, a čelnici Grada Novog Pazara već su najavili najuspješniju godinu do sada. Pomoćnik gradonačelnika, Nihad Hasanović, kaže da će sa boljim vremenskim prilikama radovi biti još intenzivniji.

”Na poslednjoj sjednici Gradskog vijeća, koja je održana u četvrtak, odlučeno je da se uđe u izdavanje građevniskih dozvola i izgradnju projektne dokumentacije za još 27 ulica, negdje oko 90 miliona dinara vrednosti sa PDV-om. Na ovaj način potvrđujemo ono što smo najavili, da je će ova godina biti najberićetnija u infrastrukturnom smislu. U narednom periodu nastojaćemo da svim mještanima, kako gradskih tako i prigradskih naselja, obezbjedimo pristojne uslovie za rad i život,” rekao je Hasanović.

Grad uspješno realizuje sve planove za asfaltiranje na više lokacija, a ovih dana će biti i novih dogovora sa izvođačima radova. Nastavljeni su radovi i u Ulici 412, i kako je najavljeno, biće završeni i u Ulici 8. marta.


Indeks Online