NOVI PAZAR – “Staza mog života” naziv je zbirke pesama mlade autorke Belme Husović čija je promocija održana u Bošnjačkom nacionalnom vijeću. Ova mlada, talentovana za pisanje devojka, koja je inače učenica srednje medicinske škole “Dva heroja” u Novom Pazaru ,opisala je promociju kao ostvarenu želju koju je imala kao mala kada je i otkrila svoj talenat. Njena zbirka sastoji se od 48 pesama ljubavne tematike ali ima i onih u kojima opisuje ljubav prema zavičaju , prirodi i svemu onome što je inspirisalo za pisanje.

“Ovaj dan je poseban za mene zato što sam sa šesnaest godina uspela da izdam autorsku zbirku pesama i osećaj je neopisiv”, kazala je sa opravdanim uzbuđenjem mlada autorka ove zbirke pod nazivom “Staza mog života”. Izrazila je zahvalnost svima koji su došli da je podrže u, za nju, ovom važnom trenutku u životu i rekla da će upravo zbog svih prijatelja i poštovaoca onoga što ona radi i dalje nastaviti da piše i bude u tome uspešna.

Belmina profesorica Sabiha Selmanović Belmu opisuje kao divno, mirno i talentovano dete koje je sebi, iako ima samo šesnaest godina već odredila put kojim će ići, kao i što naziv njene knjige kaže “Staza mog života”. “Ona jeste i treba da bude primer mladima u gradu kako se može uspeti u životu” dodala je ona.

A roditelji su Belmi oduvek bili najveća podrška i davali joj vetar u leđa za sve što je želela da uradi. Zahvalila im je na tome i rekla da je ona ponosna njih što je uvek bodre i što su oni na nju ponosni. Podršku su joj uvek pružali i drugari iz odeljenja i kako Belma kaže, oni su joj druga porodica.

Zbirku pesama Belme Husović izdao je Kulturni izdavački centar “Srpska kuća” iz Požarevca koja inače radi na afirmaciji mladih pisaca u Srbiji.


rtvnp