Naslovna srbija Beograd Novinar Rade Radovanović u Topoli: Moramo biti spremni na sve i svašta...

Novinar Rade Radovanović u Topoli: Moramo biti spremni na sve i svašta u subotu u Beogradu

TOPOLA – U Topoli je po jakoj kiši održan 11. gradjanski protest “Jedan od pet miliona”, a nekoliko desetina gradjana prošetalo je uobičajenom trasom uz ponovljen zahtev da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić mora da ode sa vlasti jer, kako je rečeno, gradjani žele da žive u zemlji bez diktature.Novinar Rade Radovanović je rekao okupljenima da ne želi da širu paniku, ali na protestu opozicije u subotu, 13. aprila “moramo biti spremni na sve i svašta”.

“Ja sam uvek protiv nasilja ali nisam neko ko je spreman da ; trpim nasilje”, poručio je Radovanović.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić je kazao da je sindikat na čijem je čelu uz svoj narod, te da je ministar odbrane Aleksandar Vulin porukom da vojska neće dozvoliti državni udar pokazao da ne zna šta to znači, pošto takav udar mora da izvrši neka državna institucija kao što su vojska i policija.

“Niko ne može da naredi da vojska ide na svoj narod. I to što ministar Vulin priča – priča gluposti”, ocenio ; je Antić i dodao da Vulin kao neprijatelje vidi narod i pokušava da vojsku upotrebi protiv naroda.

Komentarišući najavljeni štrajk gladju Vulina, Antić je poželeo da bude što duže u štrajku gladju, te da će predstavnici Vojnog sindikata u petak, 12. aprila u 11.55 biti u Domu Narodne skupštine da bi sa njim bili u štrajku “rame uz rame” da slučajno ne bi krišom jeo i da mu dozvole da pije samo vodu.

“Mi znamo šta znači gladovanje jer pored njega nemamo ni topli obrok”, rekao je ; Antić i poručio “da vidimo ko će da duže da izdrži, on ili mi”.Antić je rekao da od subote, 13. aprila nešto u Srbiji mora da se promeni i pozvao je gradjane da u što većem broju dodju na zakazani protest opozicije u Beogradu.

Bivši član Otpora Srdjan Milivojević je kazao da se Vučić “predozirao vlašću” i da je postao “kralj koji je za sebe prigrabio sve funkcije”.

Milivojević je dodao da je u Srbiji nabujao “sitan korov” i da je Vučić najveći uzgajivač tog korova.

“Proizveo je sorte koje daju rekordne prinose – Jutku iz Brusa, Simu iz Grocke, Marjana iz parlamenta, a ima i oplemenjena sorta – danguba iz Topole”, kazao je Milivojević i pozvao gradjane da budu 13. aprila ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Beta

Exit mobile version