NOVI PAZAR – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru prilikom redovne kontrole vozila i lica, zaustavili su vozilo marke VW “Polo” na raskrsnici ulica Gradska i Prvomajskoj i tom prilikom pronašli drogu i hladno oružje, saznaje indeksonline.rs

U noći između 5. i 6. aprila, u ranim jutarnjim časovima, interventna patrola policije privela je dva lica kod kojih je pronađena opojna droga marihuana i jedan nož.

Tom prilikom kod lica Dž.H. (25) pronađen je nož a kod lica sa inicijalima B.H. (35) pronađena je kesica sa biljnom materijom za koju se prepotstavlja da je opojna droga marihuana. Takođe, kod lica B.H. pronađena je i odrđena količina tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

O ovom događaju je odmah obavešteno Osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da se protiv Dž. H. (25) iz Novog Pazara podnese prekršajna prijava po zakonu o oružju i municiji. Protiv lica B.H. (35) će takođe biti podnesena krivična prijava u redovnom postupku.

Kako saznajemo, oba lica su od ranije poznata policiji. Lice sa inicijalima B.H. policiji je poznat kao izvršilac više krivičnih dela među kojima i trgovina narkoticima i nedozvoljeno posedovanje oružja.

Kako nezvanično saznaje indeksonline.rs, Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU Novin Pazar, ovim slučajem nastavlja borbu protiv ulične trgovine drogom. Samim tim, od početka ove godine smanjen je broj izvršenih krivičnih dela, a ujedno je i povećan procenat njihovog rasvetljavanja.