NOVI PAZAR – Unutrašnjost džamije El-Džinan potpuno je demolirana danas u poslepodnevnim časovima.

Kako nezvanično saznajemo H.B. je danas u periodu izmedju podne i ikindije namaza ušao u El Džinan džamiju i demolirao komplet unutrašnjost iste. Prema rečima ljudi koji su došli na molitvu i zatekli strašan prizor, napravljena je velika materijalna šteta jer je gotovo sve polomljeno (ozvučenje, kasa, stolice itd.).

Kako smo ranije javili H.B. je ubrzo lišen slobode.

H.B. je inače imam (hodža) u džamiji koja se nalazi u novopazarskom naselju Selakovac. Kako saznaje naš novinar koji je posetio lice mesta, H.B. je došao u džamiju El-Džinan, koja se nalazi u naselju Rasadnik, da bi se obračunao sa nekim. Međutim kako nije zatekao nikog, jer se popodnevna molitva završila, u naletu besa počeo je da lomi inventar džamije, nakon čega je napustio lice mesta.

Nakon prar sati, kada je došlo vreme za ikindiju (molitvu), imam džamije El-Džinan je zatekao nesvakidašnji prizor. Inventar džamije je bio potpuno demoliran. Odmah nakon toga su pristigli i ostali vernici koji su sa zgrožavanjem posmatrali zatečeno stanje unutrašnjosti džamije.

Nakon što je obaveštena policija o ovom slučaju, izvršen je uviđaj i uvidom u sigurnosne kamere utvrđeno je da se radi o licu H.B. nakon čega je on i lišen slobode.

Prema nepotvrđenim informacijama sa lica mesta, H.B. već duže vremena boluje od neke vrste psihčkog poremećaja.

Kako saznajemo od izvora bliskih MUP-u, H.B. je nakon date izjave pušten, a protiv njega je podneta prijava u redovnom postupku.


Indeks Online