NOVI PAZAR – Pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vesna Nedeljković posetila je sa saradnicima Novi Pazar. Ona je najpre u Gradskoj upravi razgovarala sa gradonačelnikom i saradnicima o unapredjenju saradnje i novim projektima a zatim se uputila u osnovnu školu Bratstvo gde je prisustvovala savetovanju o školskom zadrugarstvu.

“Saradnja ministarstva prosvete i Grada Novog Pazara je odlična i a tako će biti i na dalje, realizacijom novih projekata i izgradnjom novog obdaništa” – rekla je tokom posete Novom Pazaru pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ona je pohvalila Grad Novi Pazar za sve što radi na polju obrazovanja i obećala još veću pomoć ministarstva. Jedna od pomoći je i uvodjenje u škole koncepta zadrugarstva i razvijanja učeničkog preduzetništva zbog čega je i održan veliki skup i savetovanje vezano za ovu oblast u školi “Bratstvo”.

“Tri teme su prioritetne za ministarstvo: osnivanje školskih zadruga, preduzetništvo, finansijska pismenost i prelazak na celodnevni rad. Zbog toga su moji saradnici danas ovde da upute direktore škola u sve novine koje sleduju kako bi se što lakše pripremili za početak naredne školske godine” – rekla je Nedeljković.

Gradonačelnik Novog Pazara Niaht Biševac smatra da je Novi Pazar idealan grad za uvođenje preduzetništva u škole. On je rekao i da je danas razgovarano o izgradnji vrtića pored škole Bratstvo.

“Taj projekat ide svojim tempom i nadam se da će naredne godine ovaj objekat biti završen na radost svih” – istakao je Biševac.

Učeničko preduzetništvo i zadrugarstvo startovaće u školama od 1.septembra nove školske godine a nadležni iz resornog ministasrtva smatraju da su Novi Pazar i njegove škole idealni za ovo.