Sarajevo – Sarajevski istražitelji intenzivno rasvetljavaju sve okolnosti ubistva 79-godišnjeg penzionera Naila Gradišića. Njega je teško pretukao razbojnik koji je prekjučer oko 16 sati upao u njegovu kuću u ulici Rahmana Čatovića u naselju Otes.

Još niko nije uhapšen, ali je saslušano više osoba koje bi mogle imati saznanja o kobnom događaju, potvrđeno je Avazu iz Tužilaštva Kantona Sarajevo. Iz ove pravosudne institucije navode da se još istražuje koliko je tačno osoba upalo u starčevu kuću.

– Tužilac je naredio da se obavi obdukcija, kojom će biti utvrđen tačan uzrok smrti, a samim tim će biti određena i kvalifikacija krivičnog dela – kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.
Nesrećni čovek izdahnuo je na rukama svojih komšija, koji su otkrili da su Gradišiću razbojnici ukrali novčanik. On je živeo sa svojom starijom sestrom Zejfom.

Prema pričama komšija, Nail je bio u trgovini kada im je u kuću upao pljačkaš, kojeg je Zejfa pokušala oterati. Ali, razbojnik se tu nije zaustavio.

U međuvremenu je Nail došao kući, a pljačkaš ga je pretukao. Iako teško povređen, uspeo je nekako doći do prvog komšije i kazati da je opljačkan te je spominjao neke Rome. Ali, pao je na stepenice i umro.

Avaz/Foto :Avaz