BIJELO POLJE – Tokom prošle godine sever Crne Gore napustile su 1882 osobe. Ukupan broj stanovništva koje se selilo unutar Crne Gore u 2018. godini iznosi 6631 stanovnika. Više su se selile žene i to njih 3508, što je 53 odsto od ukupnog broja preseljenih, navodi se u najnovijem izveštaju MONSTAT-a.

Najveći negativan saldo zabeležen je u Bijelom Polju i iznosi 580. U severnom regionu Crne Gore je evidentiran negativan migracioni saldo i iznosi 1882.

U 2018. godini pozitivan migracioni saldo je zabeležen u 10 opština. Pozitivan migracioni saldo je evidentiran u ostala dva crnogorska regiona, s tim što je on veći u središnjem i iznosi 990, dok u primorskom regionu iznosi 892.

“Razlika između doseljenih i odseljenih stanovnika najveća je u Podgorici i iznosi 1418”, saopšteno je iz MONSTAT-a.

Primorski obuhvata opštine Bar, Budva, Herceg Novi, Kotor, Tivat i Ulcinj. Središnji region čine Glavni grad Podgorica, Prestonica Cetinje i opštine Danilovgrad i Nikšić.

U severni region ubrajaju se opštine Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Petnjica, Plav, Pljevlja, Plužine, Rožaje, Šavnik i Žabljak.

MONSTAT evidentira samo migracije unutar Crne Gore.


Indeks Online/CdM