Naslovna Crna Gora Bijelo Polje Sever Crne Gore napustile 1882 osobe, najviše ih otišlo iz Bijelog Polja

Sever Crne Gore napustile 1882 osobe, najviše ih otišlo iz Bijelog Polja

BIJELO POLJE – Tokom prošle godine sever Crne Gore napustile su 1882 osobe. Ukupan broj stanovništva koje se selilo unutar Crne Gore u 2018. godini iznosi 6631 stanovnika. Više su se selile žene i to njih 3508, što je 53 odsto od ukupnog broja preseljenih, navodi se u najnovijem izveštaju MONSTAT-a.

Najveći negativan saldo zabeležen je u Bijelom Polju i iznosi 580. U severnom regionu Crne Gore je evidentiran negativan migracioni saldo i iznosi 1882.

U 2018. godini pozitivan migracioni saldo je zabeležen u 10 opština. Pozitivan migracioni saldo je evidentiran u ostala dva crnogorska regiona, s tim što je on veći u središnjem i iznosi 990, dok u primorskom regionu iznosi 892.

“Razlika između doseljenih i odseljenih stanovnika najveća je u Podgorici i iznosi 1418”, saopšteno je iz MONSTAT-a.

Primorski obuhvata opštine Bar, Budva, Herceg Novi, Kotor, Tivat i Ulcinj. Središnji region čine Glavni grad Podgorica, Prestonica Cetinje i opštine Danilovgrad i Nikšić.

U severni region ubrajaju se opštine Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Petnjica, Plav, Pljevlja, Plužine, Rožaje, Šavnik i Žabljak.

MONSTAT evidentira samo migracije unutar Crne Gore.


Indeks Online/CdM

Exit mobile version