BIJELO POLJE – “Golf 2” kojim je prema optužnici usmrćen policajac, pronađen je posle oko deset meseci, spaljen i isečen u jednoj vrtači, u delu između Bijelog Polja i Brodareva.

Bjelopoljac Rade Čukić ispričao je da je 22. jula 2015. godine u predvečernjim satima video krvavog vozača “golfa 2”, kako velikom brzinom vozi kroz Pavino Polje prema Kovrenu.

On je to izjavio danas u Višem sudu u Bijelom Polju, u nastavku suđenja Enisu Memiću (33) iz Brodareva, optuženom da je tog dana oko 19.40 časova na regionalnom putu Slijepač most – Pljevlja “golfom 2” usmrtio policajca Irfana Kujovića (42).

“Golf 2”, kojim je prema optužnici usmrćen policajac, pronađen je posle oko deset meseci, spaljen i isečen u jednoj vrtači, u delu između Bijelog Polja i Brodareva.

“Video sam “golf2″ na kojem je bila polomljena šoferšajbna i uvijen krov, bez registarskih oznaka, koji se kroz Pavino polje kretao velikom brzinom. Na njegovim rukama i šortcu sam primetio krv”, kazao je svedok Čukić.

Trojica državljana Srbije Srđan Jelisijević, Milan i Bojan Trifunović ispričali su da su pre tog dana nekom licu u Prijepolju prodali “golf 2”, tvrdeći da ne znaju čak ni ime kupca, niti se sećaju kako je izgledao.

“Golf 2” je posle nesreće nađen zapaljen u jednoj šumi kod Pavinog polja, a Memić je tokom suđenja tvrdio da nema nikakve veze sa događajem, i da je tog dana prešao granicu sa Srbijom u Dobrakovu, pešice, a da ga je u nastavku puta vozio njegov brat Bahrudin.

Istu priču ponovio je i Bahrudin.

Prema optužnici, Memić je Kujovića udario automobilom na regionalnom putu Slijepač most – Pljevlja, dok je policajac pokušavao da zaustavi vozilo radi kontrole, a zatim pobegao.

Dalje se navodi da se braća Memić, po povratku iz Podgorice u nekom trenuktu razdvajaju, Bahrudin nastavlja put preko graničnog prelaza Dobrakovo, a optuženi vozilom “golf 2”, preko regionalnog puta Slijepač most – Pljevlja, gde je i udario policajca Kujovića.

Suđenje se nastavlja u sredu.


Indeks Online/Vijesti